11 september, 2021

Miljoenen investering voor groeiambities PEAKZ PADEL

Peakz Padel heeft succesvol een investeringsronde van enkele miljoenen euro’s afgerond. De marktleider op het gebied van de inmiddels razend populaire Padelsport gebruikt de investering om verder uit te breiden en zo de positie verder te versterken. Op korte termijn opent de Nederlandse scale-up nieuwe locaties in bijvoorbeeld Amsterdam, Eindhoven, Haarlem, Sittard-Geleen, Groningen, Leeuwarden en Deventer. Op iets langere termijn kijkt Peakz Padel nadrukkelijk ook naar het buitenland voor verdere groeimogelijkheden.


De investeringsronde maakt het voor Peakz Padel mogelijk om versneld verder te groeien. Op korte termijn gebeurt dat in Nederland en daarna volgt spoedig de stap over de grens naar Duitsland. Peakz Padel heeft op dit moment 10 locaties met bijna 60 padelbanen. Daar komen de komende maanden nieuwe locaties bij in grote steden als Amsterdam, Eindhoven, Haarlem, Groningen en Deventer. De marktleider op de dynamische Nederlandse padelmarkt wil in de komende jaren doorgroeien naar minimaal 50 locaties in Nederland en buitenland. De miljoeneninvestering wordt mogelijk gemaakt door twee nieuwe minderheidsaandeelhouders met brede ervaring en expertise in marketing, vastgoed en horeca.


Snelgroeiende sport
Padel is hot. Niet voor niets is het de snelstgroeiende sport ter wereld en ook in Nederland stijgt het aantal beoefenaars de laatste jaren fors. Logisch dat ook het aantal, vaak fel blauwe, padelbanen flink toeneemt. Volgens Andreas Ezinga, CEO van Peakz Padel, is de huidige groei nog maar het begin: “Padel is hard op weg om een blijvende pijler in het Nederlandse sportklimaat te worden. Sterker nog, het is de verwachting dat het zelfs een Olympische sport wordt. Tegen die tijd zijn er nog veel meer padelbanen nodig. Daar gaan wij nu al aan werken.” Peakz Padel is om die reden nog op zoek naar nieuwe potentiële locaties, zowel leuke binnenstedelijke plekken voor buitenbanen als ook hallen voor binnenbanen. Het bedrijf wil daarvoor de samenwerking aangaan met gemeenten, vastgoedeigenaren en ontwikkelaars.


Spelen waar en wanneer je wilt
De populariteit van Padel is in grote mate te verklaren door de grote toegankelijkheid van de sport. Je speelt 2 tegen 2 op een veld van 10 bij 20 meter, het is makkelijker te leren dan tennis en je hoeft geen lid te zijn. Via het Pay and Play concept van Peakz Padel kun je kiezen waar en wanneer je de baan op gaat. Daarmee speelt Peakz Padel in op de trend dat steeds minder sporters lid zijn van een vereniging. Ze willen wel sporten, maar niet vastzitten aan een abonnement, vaste tijden en locaties om hun sport te beoefenen. En niet in de laatste plaats willen de gasten een totaalbeleving met social events en leuke horeca. “Peakz Padel wil dan ook op leuke en soms verrassende plekken een eigentijds èn eigenwijs totaalconcept bieden voor de moderne sporter die graag met vrienden speelt. Met deze aanpak verwachten wij de komende jaren flink door te kunnen groeien”, aldus Ezinga.


Door de relatief geringe omvang van een Padelbaan is een locatie bovendien vaak goed in te passen in een stedelijke omgeving, waar ruimte schaars is. Met de kennis van de nieuwe aandeelhouders kan Peakz Padel de sport de komende jaren nog toegankelijker maken voor elke liefhebber.

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en ontvang nieuws, aanbiedingen & Padel tips en tricks in jouw inbox.

Onze sponsoren: