IMG 6651 IMG 6651

Club session King of the Court

King of the Court is het meest populaire padel event bij al onze Peakz Padel clubs. Op de padelbaan zijn de spelers erop gebrand om te winnen, zodat zij zichzelf de King of the Court mogen noemen.

Wat is King of the Court?

King of the Court start met een spannend moment: de loting. Op welke padelbaan mogen jullie de eerste wedstrijd spelen? Het doel van dit event is namelijk om op baan 1 je laatste wedstrijd te winnen. Bij King of the Court speel je meerdere padelwedstrijden samen met jouw partner. Om het kwartier wordt er gewisseld. Sta je op dat moment op voorsprong? Dan schuif je een baan omhoog. Als je een wedstrijd verliest, ga je een baan omlaag. Door het doorschuifsysteem komen de meest aan elkaar gewaagde teams automatisch tegenover elkaar te staan. De twee teams die de laatste ronde op baan 1 terechtkomen, spelen nog een finale voor de hoofdprijs. Alle overige padelspelers verzamelen zich rond het centre court om jullie aan te moedigen. Win je de finale op baan 1? Dan mogen jij en je partner zich de King of Queen of the Court noemen!

"Het spannendste deel van King of the Court vind ik de loting. Je hoopt toch op baan 1 te mogen starten."

King of the Court is de meest populaire club session bij Peakz Padel. Dit komt niet alleen door het fanatisme dat ontstaat in de strijd om de felbegeerde kroon, maar ook vanwege de derde helft. King of the Court wordt altijd afgesloten met een gezellige borrel en muziek, waarbij er soms zelfs een DJ wordt ingevlogen. Peakz viert graag samen met jou je mooiste smashes en loopacties.

"Ik ben helaas niet op baan 1 geëindigd, maar ben wel benoemd tot dancing queen van de avond!"

Finale ronde bij King of the Court

Voor wie is King of the Court?

Voor King of the Court schrijf je je in samen met jouw favoriete padelpartner. Het is een leuke manier om te kijken waar jullie inmiddels staan. Kun je inmiddels wel een aardig balletje slaan of heb je nog wat extra trainingen nodig voor je in de finale van de King of the Court staat?

King of the Court is voor alle niveaus. Het maakt niet uit of het je allereerste officiële wedstrijd is of dat je al met gemak een bal uit de kooi slaat. Door het doorschuifsysteem komen de spelers met hetzelfde niveau vanzelf tegenover elkaar te staan.

Deze club session wordt vaak in de piekuren georganiseerd, dus ook als je een drukke baan hebt, kun je meedoen aan King of the Court.

Bij sommige Peakz Padel clubs trekt King of the Court inmiddels ook de echt vergevorderde padelspelers. Daarom is er voor deze toppers nu ook een speciale editie: King of the Court advanced players. Het bemachtigen van de kroon is nog niet zo makkelijk.

Wanneer is er King of the Court bij jou in de buurt?

Bekijk de kalender

DJ bij het afsluitende feest van King of the Court

Special King of the Court editions

King of the Morning

Ben jij echt een sociaal dier dat super graag mee wil doen met King of the Court, maar zit elke avond al helemaal volgepland met andere leuke uitjes? Sta dan lekker vroeg op en meld je aan voor King of the Morning. Weliswaar geen DJ in de derde helft, maar wel een heerlijk ontbijtje voor een kick start van je dag.

Jack’s Hustle vs King of the Court

Bij deze club session zijn de twee meest populaire events bij Peakz Padel samengevoegd: Jack’s Hustle en King of the Court. Voor dit event schrijf je je niet samen in, maar individueel. Bij aankomst hoor je op welke baan je mag starten. Aangekomen op je toegewezen baan ontmoet je jouw padelpartner voor het eerste potje.

Om ongeveer het kwartier wordt er gewisseld, sta je op dat moment op voorsprong, dan schuif je een baan omhoog. Als je een wedstrijd verliest, ga je een baan omlaag. Aangekomen op de nieuwe baan sta je nu niet náást dezelfde speler, maar tegenover. Bij elke ronde wissel je dus van padelpartner. Het is een leuke club session voor als jouw vaste padelmaatje een keer niet kan of als je graag nieuwe padellers van jouw niveau wil leren kennen. Bij de afsluitende borrel heb je zo een nieuw potje gepland met de padelspelers waar je de meest gewaagde potjes tegen hebt gespeeld.

Is er een Special King of the Court edition bij jou in de buurt?

Bekijk de kalender

King of the Court