Jordi Slootsx Peakz 00378 Jordi Slootsx Peakz 00378

Hoe is padel ontstaan?

01 juni 2022
¿Cómo se originó el pádel?

Hoe is padel ontstaan?

Het begon allemaal in Acapulco waar Enrique Corcuera, een rijke zakenman uit Mexico, door gebrek aan ruimte een kleinere tennisbaan liet aanleggen omringd door muren. Een Spaanse vriend van hem, Alfonso de Hohenlohe, kwam in 1974 bij hem langs en werd zo enthousiast van dit nieuwe spel dat hij bij terugkomst in Spanje twee padelbanen liet bouwen in Marbella. Dit was een groot succes en trok al snel de aandacht van goede tennissers en rijke lui.

Julio Menditegui was een Argentijnse miljonair en nam dit spel op zijn beurt weer mee naar Argentinië, waar het ook snel aan populariteit won. Hierdoor kwam het terecht bij de andere Zuid-Amerikaanse landen en zo won padel steeds meer aan terrein. Hoewel meerdere grote landen over de wereld aan het padellen waren, werd het officieel nog niet als sport erkend.

Dit verandert in 1991, als de Spanjaard Julio Artiach Joy de taak krijgt van de pasgevormde International Padel Federation om met alle landen in gesprek te gaan en de spelregels vast te leggen. Zo krijgt de sport steeds meer structuur en zorgt dat ervoor dat in 1993 padel officieel als sport wordt erkend. In dat jaar vinden ook de eerste internationale kampioenschappen plaats in Madrid, dit wordt nog altijd gezien als één van de belangrijkste padeltoernooien in het jaar.

Ben je helemaal nieuw met padel en wil je eerst begeleiding van onze pro's?

Bekijk onze privé- en groepslessen