IMG 0095 2 IMG 0095 2

Padelschoenen

21 november 2023
Padelschoenen zijn belangrijk als je padel gaat spelen. Als je voor een eerste keer komt padellen heb je misschien nog geen padelschoenen in huis. Dit is geen probleem! Het beste is het als je tennisschoenen hebt liggen, maar op simpele sneakers of sportschoenen is het ook mogelijk om te padellen. Zolang je de padelbaan maar niet met schoenen met noppen betreedt. Echter, als je vaker wil spelen zijn padelschoenen wel echt noodzakelijk!

Padelschoenen

Padelschoenen zijn belangrijk als je een serieus potje padel wil gaan spelen. Met padelschoenen heb je veel meer grip en ben je een stuk wendbaarder. Vliegend de padelbaan over! Padelschoenen zorgen er ook voor dat je minder snel geblesseerd raakt. Welke padelschoenen het beste bij je passen lees je hier.

Welke padelschoen past bij mij?

Er komen steeds meer padelschoenen op de markt. Padelschoenen hebben verschillende zolen. Dus welke padelschoen moet je dan kiezen? Het is belangrijk dat je de padelbaan waar jij het vaakst op speelt eens goed bekijkt.

De ondergrond van padelbanen zijn van kunstgras. Op een padelbaan ligt tussen de 500 en 2000 kilo zand. Echt zo veel? Ja, terwijl je het zand soms niet eens ziet liggen.

Welke padelschoen past bij jou?

Padelschoenen met meer grip op de baan

Als de kunstgrasharen als sprietjes omhoog staan, blijft het zand wat hoger op de haren liggen. Het zand zie je dan ook beter liggen. Op deze banen glijden je voeten sneller weg. Het is dan belangrijk dat je padelschoenen met veel grip hebt. Je wil bijvoorbeeld niet dat je uitglijdt als je naar het net rent! Je kan dan het beste voor een padelschoen met een visgraat profiel kiezen.

Padelschoenen maken je wendbaarder op de baan

Je hebt ook padelbanen met kunstgrasharen die een krul heeft aan het uiteinde. Het zand ligt dan onder de krullen van het kunstgras. Je ziet daardoor het zand niet liggen. Deze banen zijn een stuk stroever. Je zal niet snel uitglijden, maar je wil natuurlijk wel snel over het veld kunnen bewegen. Padelschoenen met een omni zool zorgen ervoor dat je snel over de baan kan draaien naar alle hoeken van het veld.

Je wil dat je padelschoenen je snel maken, maar ook stabiliteit en grip op de baan

Padelschoenen met een gemende zool

Padelschoenen met een gemengde zool hebben delen visgraat profiel en delen een omni-profiel. Ze zorgen voor grip, maar ook dat je nog wendbaar bent.

Padelschoenen met demping

Padelschoenen zorgen ook voor extra demping. Bij padel wil je je plek aan het net niet kwijtraken. Soms is dan een hoge sprong om een lob over je heen te voorkomen noodzakelijk. Wel zo lekker voor je gewrichten als je padelschoenen dan genoeg demping bieden. Als je blessuregevoelig bent is het verstandig om bij het uitzoeken goed te kijken naar de demping van de schoen.

Padelschoenen met demping verminderen de schokken op je gewrichten bij hoge sprongen

Vervang je padelschoenen op tijd

Het is belangrijk om het profiel van de zool van je padelschoenen goed in de gaten te houden. Door het vele spelen slijt de onderkant van je schoen en verliest deze zijn grip. Hierdoor kan je uitglijden en is de kans op blessures veel groter. Het is belangrijk dat je het profiel van je schoen goed kan blijven zien. Als je merkt dat het wat gladder wordt onder je voeten, dan weet je eigenlijk al genoeg: tijd voor een nieuw paar!

Padelschoenen voor kinderen

Padel is een snelgroeiende sport en dus verschijnen er ook padelschoenen voor kinderen op de markt. Het padelveld is relatief groot voor kinderen, dus goede padelschoenen zorgen ervoor dat ze snel uit de startblokken kunnen. Zo zijn ze op tijd weer achter in het veld om de volgende bal te kunnen slaan.

Ben jij ready om de padelbaan over te vliegen?

Boek hier een baan