Teamfoto def Teamfoto def

Padel eredivisie spelers van Peakz Padel

De padelspelers van het Peakz Padel eredivisie team stellen we graag aan je voor. We vroegen ze het hemd van het lijf, zodat je ze nog beter leert kennen.

Bram Meijer

Bram Meijer pakte in 2010 voor het eerst een padelracket op, maar zes jaar later begon hij pas echt vaak te padellen, waarbij hij in 2018 fulltime padeller werd. Anderhalf jaar heeft Bram Meijer gewoond en getraind in het zonovergoten Bilbao in Spanje. Dit wierp zijn vruchten af, want Bram Meijer is inmiddels al vijf jaar achter elkaar Nederlands kampioen padel! Natuurlijk vertegenwoordigt hij ook Nederland tegenover de rest van de wereld in het Nederlands padel team. Bram Meijer vliegt de wereld over om te strijden tegen de andere toppers van de wereld. Voor de Padel Cupra Eredivisie zomer 2022 vloog hij terug van zijn tour en mag hij deze titel nu ook op zijn naam zetten.

Een echte padelpro zoals Bram word je niet zomaar. Bram traint twee á drie keer per dag tot wel zes dagen in de week in de voorbereiding van het seizoen. Hij moet dan ook zijn padelschoenen tien keer per jaar vervangen, omdat deze verslijten door het vele padellen. Zelfs na een vermoeiende training kan Bram maar moeilijk stilzitten, maar tegenwoordig belandt hij na de training met Suits aan op de televisie op de bank.

Volgens Bram is het allerbelangrijkste om een padelpro te worden je mindset en daarbij heel hard werken. Je moet dan ook het nodige opofferen om dit niveau te bereiken, maar er is niks mooier dan padellen op prachtige plekken rondom de wereld.

Bram Meijer: “Ik heb wel een aantal rituelen die ik doe tijdens de wedstrijd. Als je me ziet spelen zul je ze herkennen.”

Bram Meijer

Sten Richters

Sten Richters is een van de jongste spelers uit het Nederlands padel team en staat bekent om zijn fenomenale sprongsmashes. In 2018 speelde Sten Richters padel voor het eerst op vakantie in Spanje. Vanaf dat moment wist hij gelijk dat hij vol voor padel wilde gaan. In 2022 heeft hij een half jaar in Madrid getraind bij de M3 Padel Academy. Dit is een van de beste padelscholen ter wereld.

Sten Richters bereidt zich altijd goed voor op belangrijke padelwedstrijden. De avond van tevoren natuurlijk vroeg naar bed, ’s ochtends een goed ontbijt en van tevoren een uitgebreide warming-up. Tijdens zijn warming-up zet Sten muziek aan zodat hij niet gestoord kan worden. Nog even inspelen en Sten is helemaal ready om te beginnen met de wedstrijd. Het lastige aan padel vindt Sten tegenstanders die voor je gevoel elke bal terugspelen. Dit lost hij op door geduldig af te wachten en op het juiste moment toch het punt te scoren. Na het padellen kijkt Sten het liefst een aflevering Prison Break op de bank.

Sten Richters: “Ik heb mijn racket altijd op dezelfde manier vast en sla mijn forehand altijd met dezelfde kant van het racket.”

Sten Richters

Uriël Maarsen

Uriël Maarsen kwam in 2006 voor het eerst in aanraking met padel. Inmiddels is hij Nederlands kampioen padel en vliegt de hele wereld over om zichzelf te meten met andere toppadellers. Om nog beter te worden heeft hij anderhalf jaar in Bilbao gewoond. Dit wierp zijn vruchten af, want Uriël Maarsen heeft samen met Bram Meijer in september 2022 mee mogen doen op het hoogste niveau van de wereld, de World Padel Tour in Amsterdam.

Bijna dagelijks speelt Uriël padel. Zo verslijt hij wel 12 padelrackets in een jaar! Uriël Maarsen is zo goed in padel geworden, omdat hij het spelletje simpelweg helemaal geweldig vindt. Hij ziet het als een voorrecht om elke dag met padel bezig te mogen en kunnen zijn.

De favoriete padelslag van Uriël Maarsen is de smash. Een aanvallende speler die vanaf de linkerhelft van het veld speelt. Naast padel vindt Uriël het leuk om te duiken, naar het theater te gaan of lekker uit eten.

Uriël Maarsen: “Je wordt goed in padel als je jezelf andere vormen van bewegen eigen maakt.”

Uriël Maarsen

Jorrit Notenboom

Jorrit Nootenboom is een van de jongste padel toptalenten van Nederland. Hij begon met padellen in 2016 en won drie jaar later het NK padel under 18. Dit was het moment waarop Jorrit Notenboom wist dat hij een prof padeller wilde worden. In 2022 heeft hij hard getraind bij de M3 Padel Academy in Madrid samen met Sten Richters. Nu is hij weer terug in Nederland en heeft hij samen met zijn Peakz Padel team de Cupra Eredivisie zomer 2022 titel binnengesleept.

Jorrit Notenboom speelt vanaf de rechterkant en is geweldig met de glaswanden. Door veel te trainen en zich toe te weiden aan de sport heeft Jorrit zijn niveau bereikt. Op padelwedstrijden bereidt Jorrit zich goed voor, door ruim van tevoren aanwezig te zijn. Hij neemt bij aankomst eerst de omgeving goed door en begint dan met stretchen.

Naast padellen is Jorrit fan van skiën, sport gerelateerde series zoals The Last Dance, maar ook van zijn huisdieren. Na een zware padeltraining komt hij graag thuis bij twee katten, Poema en Pluis, en zijn hond, Evi.

Jorrit Notenboom: “De meest irritante tegenstanders vind ik twee lange tennisspelers. Dit soort tegenstanders zijn moeilijker om overheen te lobben.”

Jorrit Notenboom

Bart van Opstal

De padelcarrière van Bart Opstal gaat vliegensvlug. In 2019 pakte Bart pas voor het eerst een padelracket vast, maar in 2020 speelde hij al mee in de hoofdklasse. Twee jaar later in 2022 mag hij zichzelf Cupra Eredivisie kampioen noemen.

Bart bereidt zich voor op zijn wedstrijden door goed te eten en te slapen, maar ook met yoga. De sleutel tot zijn succes is volgens Bart het plezier wat hij in padellen heeft. Hij vindt padel zo leuk dat hij graag bij toernooien gaat kijken en als er maar even een baantje vrij is sprint hij er gelijk op samen met zijn vrienden. Door het plezier in het spel behaalt hij gemakkelijk zijn gestelde trainingsuren. Na een zware training eindigt Bart met Prison Break en zijn kat Zorro op de bank. Naast padellen speelt Bart graag het tokkenspel, gaat hij op wintersport of maakt hij mooie reizen naar Azië.

Bart van Opstal: “Als je prof wil worden, zorg dan dat je plezier in het spel houdt. Dan bereik je het meest en groei je het best.”

Bart van Opstal

Robin Sietsma

Robin Sietsma is in 2016 begonnen met padellen met een groepje vrienden en raakte gelijk verliefd op de sport. Hij heeft zelfs een plekje in het Nederlands padel team bemachtigd. Ook heeft Robin Sietsma meegespeeld in de World Padel Tour en met het EK van 2019 in Lissabon en het EK van 2021 in Marbella. Naast zelf meespelen in de top vindt Robin Sietsma het leuk om padelles te geven en is hij zijn eigen padelschool in Nederland gestart.

Robin bereidt zich voor op een wedstrijd door altijd even een nieuw gripje rond zijn padelracket te wikkelen. Soms zet hij voor de wedstrijd begint een muziekje aan waarvan hij dan vast wat adrenaline krijgt. Robin speelt tot wel 16 uur per week padel. Hij is helemaal gek van het spel en probeert er dan ook van alles over te leze en bekijkt veel filmpjes om nog beter te worden.

Robin Sietsma: “Kijk heel veel wedstrijden. Daar leer je heel veel van.”

Robin Sietsma

Check hier waar en wanneer je deze toppers kan zien spelen

Leer meer