IMG 3507 IMG 3507

Eredivisie padelspeler Sten Richters doet verslag

17 maart 2023
Eredivisie padelspeler Sten Richters vertelt over de finale van de padel winter eredivisie 22/23. Kom jij ons in de zomer weer aanmoedigen?

Eredivisie padelspeler Sten Richters doet verslag

Wekenlang hebben 6 teams alles gegeven om bij de beste twee teams van ons kleine land te behoren. Deze beste twee teams hebben de eer om het nog een keer tegen elkaar op te nemen voor het felbegeerde landskampioenschap.

Dan is het eindelijk zover. Zondag 12 maart de dag waarop de beslissing valt. Wie mag zichzelf aan het eind van de dag Nederlands Kampioen van de CUPRA Eredivise wintereditie 2023 noemen?

Team Peakz Rekre Sport 1 neemt het op tegen Groeneveen 1. De week voorafgaand aan de finaledag speelde deze twee teams al tegen elkaar voor de laatste ronde van de voorrondes in de competitie. Op deze dag ging de overwinning naar team Peakz Rekre Sport. De mannen van Peakz Rekre Sport gingen dus met vertrouwen de dag tegemoet!

Sten Richters ready in full focus in de eredivisie finale

Game on!

Beide teams verzamelde vroegtijdig om de laatste voorbereidingen te treffen. Koppen koffie werden gedronken, gripjes werden gedraaid, tactieken werden besproken en beide teams begonnen aan hun warming-up.

Om klokslag 12:00 begonnen de eerste twee wedstrijden. Al snel werd duidelijk dat beide teams uit waren op de overwinning. Er werd gesprongen, gedoken en gevlogen voor de ballen, alles om het punt maar te winnen. De experts zullen zeggen dat het publiek de grote winnaar was.

Het waren twee spannende wedstrijden waar op hoog niveau gespeeld werd. Peakz Rekre Sport trok bij beide wedstrijden aan het langste eind. Zij gaan dus met een 2-0 voorsprong de pauze in.

Bram en Sten goed op weg naar de titel in de padel eredivisie finale

Na een korte douche en snel wat eten was het tijd voor de derde wedstrijd van de dag. Wanneer Peakz Rekre Sport deze wedstrijd wint betekent dat automatisch dat zij zichzelf landskampioen mogen noemen. Maar Groeneveen geeft zich niet snel gewonnen. Kortom, er kan nog van alles gebeuren.

De wedstrijd is begonnen en al snel wordt duidelijk voor het publiek dat de mannen van Peakz Rekre Sport hier zijn voor maar een ding, en dat is winnen. Zij vliegen uit de startblokken en spelen met veel overtuiging. Dit niveau weten zij gedurende de hele wedstrijd vast te houden. En daar is hij dan. Het eerste matchpoint. Nog een punt verwijderd van de overwinning voor Peakz Rekre Sport. Het punt wordt snel en koelbloedig afgemaakt. De winst en het Landskampioenschap is binnen!

Het publiek moedigt Sten Richters aan in de padel eredivisie finale

De mannen van Peakz Rekre Sport hebben het geflikt! Zij mogen zichzelf Nederlands Kampioen noemen van de CUPRA Eredivisie wintereditie 2023. De beker wordt in de lucht gehouden en champagne wordt gespoten. Traditiegetrouw wordt de champagne in de beker gegoten en opgedronken.

Het was een perfecte dag om een geslaagde competitie af te sluiten. Peakz Rekre Sport heeft over de gehele competitie geen wedstrijd verloren en zijn dus de verdiende winnaars van deze editie van de Eredivisie.

Nu is het tijd om even te genieten van deze overwinning. Maar de zomercompetitie komt er al snel aan! Hier moet de titel verdedigd worden, dus er moet weer hard getraind worden.

Graag bedanken wij iedereen die het mogelijk heeft gemaakt om deze competitie te kunnen organiseren! Uiteraard ook dank aan onze sponsoren Grando en Motorola. Het was weer een groot (padel)feest, mede door jullie steun. Op naar de volgende eredivisie. We zien je graag tijdens onze wedstrijden tijdens de zomer Eredivisie padelcompetitie!

Het Landskampioenschap is binnen

Blijf op de hoogte van het Peakz Padel eredivisieteam

meer info