Jordi Slootsx PEAKZPADEL 01838 Jordi Slootsx PEAKZPADEL 01838

Wat is Padel?

04 januari 2023
De snelst groeiende sport van Nederland

Wat is Padel?

Padel wordt omschreven als een mix van squash en tennis en wordt gespeeld met vier spelers (2 tegen 2) in een omsloten veld.

Hoewel er even werd gedacht dat padel een tijdelijke hype zou zijn, blijft de sport maar groeien. Padel is in Nederland razend populair geworden en onze padelbanen worden dagelijks met veel plezier betreden. Deze ongekende populariteit heeft padel voornamelijk te danken aan het feit dat iedereen kan padellen.

Ongeacht leeftijd, balgevoel of conditie kan je de padelbaan betreden. Kom je voor het eerst padellen bij Peakz Padel? Dan kan je ervan uitgaan dat je de basis van het spel binnen 30 minuten onder de knie hebt. Ideaal. Padel is daarnaast bij uitstek een sport waar je jezelf continu in kan blijven ontwikkelen. Zo gaat de sport nooit vervelen en vermaken jij en je team je met eindeloos lange rally’s op de baan.

‘Wist je dat: Je padel uitspreekt als pa-dél. Met de nadruk op del dus. Pádel is de Spaanse vertaling voor het Engelse ‘paddle’.’

Het speelveld, de spelregels en de technieken van padel hebben veel weg van tennis, maar door het gebruik van de muren kan je het ook vergelijken met squash. De sfeer op de padelbaan bij Peakz Padel is ontzettend relaxt. Met achtergrond muziek wordt op de padelbaan fanatiek gespeeld en naast de padelbaan genieten mensen van borrels & bites. Dat is dus sowieso winnen, ook als je wordt afgedroogd op de baan.

Hoe speel je padel?

Padel wordt gespeeld met vier personen (2 tegen 2). Beide teams staan op hun eigen helft van het speelveld waar ze zich vrij kunnen bewegen. De wanden van de padelbaan zijn van glas en mogen worden gebruikt tijdens het spel. Omdat het spel niet stil komt te liggen als de bal de wand raakt, zijn rally’s over het algemeen stukken langer dan op de tennisbaan.

Jij en je medespeler slaan de bal in het veld van jullie tegenstander met een padelracket. Krijgen jullie tegenspelers de bal niet teruggespeeld nadat deze maximaal één keer heeft gestuiterd? Dan gaat het punt naar jullie. Over de puntentelling later meer. Don’t worry, die is echt niet complex.

De padelbaan

Padel wordt gespeeld op een afgesloten baan. De baan wordt omringd door glazen wanden en daarboven bevindt zich een metalen kooi of net. De lengte tot dit net is 4 meter. Sommige padelbanen hebben geen glazen wanden maar gebruiken een ander egaal oppervlak, zoals beton. De meeste padelbanen hebben een blauwe kunstgrasmast liggen, maar groen en terracotta zijn ook officieel goedgekeurde kleuren voor een padelbaan.

‘Wist je dat: In Spanje is Padel de op één na grootste sport, alleen voetbal is groter.’

Een padelbaan is 20 meter lang en 10 meter breed en daarmee stukken kleiner dan een tennisbaan. Dit betekent dat de vier spelers relatief dicht bij elkaar staan. Dat maakt de sport nou juist zo leuk want hierdoor kunnen jullie tijdens het spelen lekker socializen. De padelbaan wordt gescheiden door een net. Beide speelvelden bestaan uit twee gelijke vlakken met daarachter de achterlijn (ook wel de servicelijn genoemd). Achter deze lijn wordt de service uitgevoerd.

Het padelracket

Een padelracket ziet er anders uit dan een squash- of tennisracket. Een padelracket heeft namelijk geen snaren, maar een elastisch oppervlak welke is voorzien van gaatjes. Een padelracket is zwaarder dan een tennisracket. Hoewel er maximale afmetingen zijn bepaald voor een padelracket, kan de vorm van het racket wel verschillen.

Op zoek naar een padelracket? Wij helpen je graag bij het vinden van het perfecte racket.

Boek direct een baan!

Boek direct een baan