The Creators Hub Jordi Sloots Peakzpadel 06974 The Creators Hub Jordi Sloots Peakzpadel 06974

Padelracket

24 februari 2023
Padelrackets heb je voor alle verschillende type spelers. Tegenwoordig heb je super veel keuze uit allerlei verschillende soorten padelrackets, maar welk padelracket past dan het beste bij jou? Peakz Padel helpt je graag verder met onze kennis over de verschillende soorten rackets, zodat jij straks precies weet welk padelracket bij je past!

Padelracket

Padelrackets verschillen in vormen, gewicht en van materialen. De combinatie van die factoren maakt elk padelracket weer anders. De eigenschappen van het padelracket zorgen ervoor dat je meer power hebt, meer controle of juist meer wendbaar bent. Het is dus belangrijk om bij jezelf na te gaan waar je naar op zoek bent in jouw padelspel. Heb je meer power nodig om eindelijk die padelbal een keer uit de kooi van Peakz Padel te kunnen smashen? Of ben je al lang en gespierd van jezelf en zoek je naar meer controle tijdens het padellen? Of heb je vooral het gevoel dat je steeds net te laat bent met het inzetten van je slag? Als je weet naar welke eigenschappen je op zoek bent, kun je zorgen voor een padelracket die hier goed bij aansluit. Zo zorg je dat jouw skills nog beter kunt inzetten tijdens het spel!

Bekijk hier onze padelrackets

meer info

Padelracket vormen

Een padelracket kan verschillende vormen hebben. Meestal worden padelrackets onderverdeeld in 3 soorten vormen: rond, druppelvorm (allround) en diamant. De vorm van het padelracket bepaalt de locatie van de sweet spot. De sweet spot van een padelracket is het punt waar je de bal het best kan raken. Als je de bal op de sweet spot van je padelracket raakt, heb je de meeste controle, gaat de bal het hardst en ontvang je de minste trillingen in je hand en arm. Wel zo comfortabel natuurlijk!

Verschillende padelracket vormen en hun sweet spot uitgebeeld door Adidas

  1. Padelracket met ronde vorm

    Bij een rond padelracket ligt de sweet spot in het midden van het racket. Doordat de sweet spot in het midden zit, geeft een rond padelracket je meer controle. Een rond padelracket is dus ideaal voor een beginner! Maar vergis je niet. Ook padel profs spelen met een rondracket, omdat ze graag de controle in hun spel houden.

  2. Padelracket met diamantvorm

    Bij een padelracket met een diamantvorm ligt de sweet spot aan de bovenkant van het padelracket. Doordat de sweet spot niet meer in het midden van het racket ligt, verlies je met dit padelracket wat controle, maar het geeft je wel extra power. Een diamantvormig padelracket wordt niet vaak aan beginners geadviseerd.

  3. Padelracket met druppelvorm

    Bij een druppelvormig padelracket ligt de sweet spot iets boven het midden van het racket. Het padelracket geeft hierdoor zowel controle als power!

Een rond padelracket is niet alleen voor beginners. Ook padel pro's spelen met een rond racket!

Padelracket materiaal buitenkant

De buitenste lagen van het padelracket kunnen bestaan uit verschillende materialen. Het materiaal bepaalt de flexibiliteit van het racket. Een padelracket met lagen glasvezel is flexibel. Het padelracket gaat hierdoor langer mee en geeft minder harde schokken aan je hand als je slaat. Lekker comfortabel spelen dus! Met een racket van materiaal met veel flexibiliteit komt de bal met een snellere snelheid van het racket af bij verdedigende slagen zoals de lob en bij statische slagen zoals bij het blokken van de bal aan het net.

Als de buitenste lagen van het padelracket meer carbon bevat dan wordt het racket stijver. Hiermee krijg je meer power en kan je de bal dus harder slaan. Padelrackets van carbon gaan helaas wel sneller stuk, omdat het racket minder flexibel is. Ben je blessuregevoelig aan je armen? Dan is een carbon padelracket een minder verstandige keuze. Het stijve materiaal zorgt namelijk ook voor hardere schokken in je hand en armen.

Padelracket materiaal binnenkant

De binnenkant van een padelracket is gemaakt van rubber of van foam. Je kan het materiaal bekijken als je in de gaten van het racket kijkt. De dichtheid van het materiaal bepaalt de flexibiliteit van het padelracket. Een binnenkant met een hoge dichtheid geeft je meer power en zorgt ervoor dat je hardere ballen kan slaan. Kies je voor een padelracket met een materiaal aan de binnenkant met een lage dichtheid dan speelt het racket met meer comfort en komt de padelbal met een hogere snelheid uit het racket bij verdedigende slagen.

Adidas padelracket die je kan huren bij Peakz Padel

Padelracket gewicht

Het gewicht van het padelracket bepaalt hoe wendbaar je bent. Een licht padelracket kan je snel heen en weer bewegen. Zo sta je nog sneller klaar aan het net voor je volgende volley. Met een zwaar racket ben je minder wendbaar, maar heb je wel meer power. Zo sla je gemakkelijker een bal de kooi uit. Een padelracket van 375g of meer is een echt zwaar racket die alleen aan te raden is voor professionele padelspelers. Een racket die 360g of minder is, is een licht racket. Ideaal voor als je op zoek bent naar meer wendbaarheid of als je bijvoorbeeld een blessure hebt.

Welke padelracket past bij mij?

Welk padelracket bij je past is niet makkelijk met een aantal regels vast te stellen. Padelrackets verschillen namelijk behoorlijk van elkaar. Wil je meer power dan moet je niet per se een diamantvormig racket kiezen. Je kan dan ook voor een rond padelracket gaan, maar die dan wel wat zwaarder is. Door de verschillende eigenschappen juist te combineren kom je zo hopelijk tot het racket waarmee jij nog beter gaat padellen. Het allerbelangrijkste is dat je wat padelrackets uitprobeert. Zo kom je er achter welk padelracket het beste bij je past. Wil je toch nog wat extra hulp? Je kan altijd advies vragen aan een van onze Peakz Padel Academy coaches.

Peakz Head coach Jaime: “Probeer een padelracket eerst uit voordat je hem koopt. Niemand kan namelijk voelen wat jij voelt”

Welk padelracket past bij mij?

Geef mij advies!

Padelracket voor kinderen

Een padelracket voor kinderen heeft een laag gewicht (345g-360g) en is dunner (<3,8cm). De grote van een padelracket voor kinderen is gelijk aan die van een volwassen speler. Het gewicht van het padelracket moet met het kind meegroeien. Als je je groeispurt hebt gehad en je spierballen begint te krijgen, kan je kijken of je toe bent aan een zwaarder padelracket. Onze Peakz Padel Academy coaches adviseren je graag over het beste padelracket voor jou.

Een padelracket voor kinderen is licht van gewicht

Padelracket beginner

Een padelracket voor beginners heeft idealiter een ronde vorm. Zo behoud je de controle en sla je een lastige bal gemakkelijker terug. Een licht racket is ook fijn voor de beginnende padelspeler. Zo geef je jezelf meer tijd voor lastige ballen. Het inschatten waar de bal precies zal stuiteren is door onder andere de glaswanden soms best lastig. Door een licht padelracket te kiezen geef je jezelf meer tijd om je slag in te zetten en de bal te kunnen slaan. De Peakz Padel Academy coaches kunnen je altijd adviseren over een padelracket die bij jou past.

Padelracket huren

Heb je nog geen padelracket? Geen probleem! Bij Peakz Padel kan je altijd een Adidas padelracket huren. Je huurt al een padelracket voor €5,- per racket. Ben je student en laat je je studentenpas zien? Dan mag je gratis een padelracket lenen. Bij alle locaties van Peakz Padel hebben we altijd meer dan genoeg padelrackets liggen, dus van te voren reserveren is niet nodig.

I prefer

holes over

strings

~ JACK PEAKZ ~