The Creators Hub Jordi Sloots Peakzpadel 00028 The Creators Hub Jordi Sloots Peakzpadel 00028

Eredivisie padelspeler Sten Richters doet verslag

23 juni 2023
Eredivisie padelspeler Sten Richters vertelt over de tweede zomer padel eredivisie wedstrijd in 2023. Kom jij ons in de zomer weer aanmoedigen?

Op zondag 11 juni mocht team Peakz Rekre Sport 1 aantreden voor de tweede speelronde van de CUPRA Eredivisie padel. Op deze dag moest er gespeeld worden tegen Shot 1. Vorig jaar was dit team de tegenstander in de finale van de eredivisie zomer. Ons team heeft dus gestreden om het Landskampioenschap tegen SHOT 1. Dat belooft dus een waar spektakel te worden!

Sten Richters ready in full focus tijdens de padeleredivisie

Game on!

De wedstrijden gaan van start! Kopmannen Bram Meijer & Sten Richters spelen tegen Werner Lootsma en Thijs Roper. De mannen van Peakz Padel Rekre Sport vliegen uit de startblokken en winnen de eerste set overtuigend met 6-0. De tweede set wordt zakelijk, na een korte verslapping aan het begin van die set (4-2 achter) met 6-4 afgerond.

Op de baan daarnaast wordt een geweldige wedstrijd gespeeld! Robin Sietsma & Jorrit Notenboom nemen het op tegen het nummer 1 koppel van SHOT 1; Menno Nolten & Rene Lindenbergh. SHOT 1 gaat zet dus vol in op het winnen van de tweede dubbel.

Robin & Jorrit vechten voor elk punt! Een zware en lange eerste set gaat in de tiebreak naar de kant van Peakz Padel Rekre Sport 1. Dit harde werk wordt in de tweede set direct beloond met een vroege break. Deze voorsprong wordt dan ook vastgehouden en later zelfs uitgebreid. Robin & Jorrit weten de winst weten te pakken in de tweede set met maar liefst 6-1! Het tactische plan van SHOT 1 is dus niet geslaagd.

Tussenstand Peakz Padel Rekre Sport 1 vs SHOT ; 2 - 0

Bram en Sten goed op weg naar de titel

De tweede helft

Na een korte pauze gaat de tweede ronde van start. Sten & Jorrit moeten het in de derde wedstrijd opnemen tegen Rene & Werner. Na een foutloze start in de eerste set, gewonnen met 6-0 door Sten & Jorrit, volgt er een lange en spannende “drie setter”. De overwinning gaat naar de kant van SHOT 1.

Cruciale game in deze spectaculaire game was de 8ste game in de 2e set. Sten & Jorrit stonden 6-0 en 4-3 voor. Jorrit serveerde voor 5-3, maar deze game gaat na een prachtige rally op “golden point” naar Werner & Rene. Dit gaf de mannen van SHOT de kracht om nog 1 keer aan te zetten en uiteindelijk de partij naar zich toe te trekken.

De vierde wedstrijd van de dag wordt gespeeld door Bram & Robin die de strijd mogen aangaan met Menno Nolten & Giovanni Bos. Bram & Robin weten deze wedstrijd in twee hele “steady” sets binnen te slepen, ondanks een ijzersterk optreden van zowel Menno als Giovanni.

Eindstand Peakz Rekre Sport 1 vs SHOT 1 ; 3 – 1