Jordi Slootsx Peakz 00378 Jordi Slootsx Peakz 00378

Profiel Jaime

11 mei 2022
¿Quien es Jaime Blanco?

Jaime Blanco

Onder leiding van hoofdcoach Jaime Blanco zijn de Peakz lessen opgezet. Met 20 jaar aan ervaring als padelspeler en 12 jaar ervaring als padelcoach is hij de echte padelexpert binnen Peakz Padel.

Het begon allemaal 24 jaar geleden toen hij 4 jaar oud was en een tennisracket in zijn handen kreeg. Het moge duidelijk zijn dat de ouders van Jaime wilde dat hij iets met tennis ging doen, aangezien hij vernoemd is naar Jimmy Connors. De Amerikaan die maar liefst 8 grandslamtitels wist te winnen. Elke racketsport probeerde hij uit, tennis, badminton, pingpong en squash, maar uiteindelijk wist padel zijn hart te veroveren. “Toen ik 9 jaar oud was leerde ik padel kennen en werd ik verliefd. Het spelen in een team beviel me goed, het is dynamischer dan tennis met meer spelopties en meer veelzijdigheid aan slagen”.

Wil jij ook les van deze pro?

Bekijk het aanbod

Tot zijn zestiende hield hij het vol om tegelijkertijd te tennissen, te padellen en te handballen. Daarna moest hij een keuze maken, maar ging hij uiteindelijk niet voor één sport. Hij realiseerde zich dat hij niet de ambitie en het nodige niveau had om professional te worden. Net als zijn leeftijdsgenoten wilde hij meer tijd doorbrengen met zijn vrienden, feesten en niet de druk voelen om altijd maar te moeten winnen. Daarnaast zag hij het ook niet helemaal zitten om 30 uur per week te trainen, met de daarbij horende kosten.

Op zijn 17e startte hij met tennis- en padellessen geven. Dit deed hij vooral op verschillende academies in Spanje, maar ook in de Verenigde Staten om uiteindelijk bij de grootste padelclub van Nederland terecht te komen. Na zijn studie marketing & sales was de keuze dan ook makkelijk; een carrière in de racketsport.

“Padel heeft me alles gegeven en daarom probeer ik meer mensen bij padel te betrekken en iedereen te enthousiasmeren voor deze prachtige sport, om zo de sport te laten groeien in Nederland. De sport heeft mij de beste momenten van mijn leven gegeven, ik heb ontzettend veel mensen ontmoet over de hele wereld. Ik heb gelachen, gehuild, maar het belangrijkste is dat ik er veel door heb geleerd.”

Born

in a

cage

~ JACK PEAKZ ~