JORDISLOOTSXPEAKZ 08888 JORDISLOOTSXPEAKZ 08888

Peakz Padel Academy Trainer Facundo

25 juli 2023
Facundo is Peakz Padel Academy trainer in Amsterdam. Elke dag staat hij met een grote glimlach op de baan. Met zijn vele jaren ervaring weet hij van alle padelspelers een echte padel pro te maken. Hoe hij dat voor elkaar krijgt? Het allerbelangrijkste is plezier hebben tijdens het oefenen! Niemand is zo enthousiast en bemoedigend als Facundo, dus samen krijgen jullie het voor elkaar!

Peakz Padel Academy trainer Facundo

De Argentijnse Facundo is geboren in het plaatsje Mar del plata, maar hij is opgegroeid op een eiland 100 kilometer verwijderd van Afrika: het Spaanse Lanzarote. Facundo heeft dus roots van de twee grootste padellanden van de wereld! Hij heeft inmiddels jaren terug het Canarische eiland verruild voor Amsterdam om de spelers van Peakz Padel te trainen.

Met een glimlach op de padelbaan

Facundo geeft meer dan 30 uur padelles per week. Hij heeft dan ook heel veel ervaring in het lesgeven van padel. Hij geeft les aan de beste padel pro’s, maar ook aan alle beginnende padelspelers in Amsterdam. Facundo is opgeleid door Head Coach Jaime en spart regelmatig nog met hem samen over bepaalde padelspelers. Zo komen ze samen tot de juiste aanpak voor deze persoon.

Facundo: “I Love the sound of rackers hitting balls in the morning”

Hoe maakt Facundo van jou een padel pro? Hij is eerlijk tegen zijn spelers wanneer hij advies geeft. Samenwerken is heel belangrijk zowel met je medespeler maar ook met de trainer. Samen met de padelspelers werkt Facundo hard om het gestelde doel te behalen.

Toch blijft het allerbelangrijkste: plezier. Zolang de leerlingen plezier hebben tijdens het spelen en het trainen leren ze het meeste. Facundo geeft met heel veel enthousiasme en geduld zijn lessen. De passie voor de sport straalt dag in en dag uit van hem af.

Trainen jullie in de zomer buiten dan neemt Facundo zijn box mee voor energieke muziek tijdens de oefeningen.

"No stress, I can teach you how to use the glass"

Padelervaring

Facundo speelt al 10 jaar padel en brengt met gemak zijn passie voor de sport over aan iedereen in Amsterdam. Heb je hem al eens zien spelen? Hij heeft een prachtige techniek en zijn spel bevat geen ‘harde slagen’, maar gecontroleerde en geplaatste slagen. Het leuke aan padel is volgens Facundo de sfeer tussen de spelers. Als de tegenstander een mooi punt scoort, wordt dit gevierd door alle vier de spelers op de baan.

Feestjes en dansen

Facundo heeft nog veel meer hobby’s naast padel. Deze globetrotter heeft de hele wereld over gereisd! Nu is hij gesetteld in Amsterdam. In Amsterdam vindt hij het fijn dat je kan zijn wie je wil. Hij geniet het aller meest van Koningsdag. Het is niet gek dat hij wel houdt van een feestje, want voor zijn padeltrainer carrière was hij barman. Hij maakt nog steeds de meest lekkere en mooie cocktails. Zijn cocktails zien eruit als een zowaar kunstwerk. Als hij niet op de padelbaan staat, gaat Facundo het liefst salsa dansen. Heb jij zijn losse heupjes op de baan al gespot?

Familie

Verder is Facundo een echt familiemens. Zijn vakantiebestemming is daarom ook altijd Argentinië of Lanzarote. Hier geniet hij met vrienden en familie van de mooie stranden en het heerlijke eten.

Ben jij ready om je padelskills te verbeteren?

meer info